Senna racing

Senna van den Hoven

11-03-2003

Achterveld

Team Molenaar Racing

mijn verhaal

Na aantal jaren te hebben gevoetbald, bleek in 2015 mijn hart te liggen bij de motorsport door eerst 2 jaar te mini-biken.

In 2018 ben ik overgestapt naar een schakelmotor, een KTM 125cc.

Daarmee heb ik meegedaan met de Open 125 Nederlands Kampioenschap. In mijn eerste seizoen ben ik 2e van Nederland geworden. In 2019 ben ik in hetzelfde kampioenschap overgestapt naar een Suzuki 125cc.

Dat seizoen zat door motorische problemen helaas tegen en ben uiteindelijk 8e van Nederland geworden.

In 2020 werd het tijd om naar de grotere circuits te gaan. Snellere motoren met meer PK’s. Ik zou meedoen met de Yamaha R3 Cup (Benelux), maar helaas is door Corona, COVID-19, alles afgelast.

Dat was een grote teleurstelling maar wel begrijpelijk. In 2021 is de Yamaha R3 Cup gelukkig wel doorgegaan. Het was een mooi en spannend seizoen, waarbij ik zelfs 3 x een derde podiumplaats heb weten te bemachtigen, 1x in Schleiz Duitsland en 2x in Oostenrijk op de Red Bull Ring. Uiteindelijk ben ik als vijfde in het totaal klassement geëindigd. Het was voor mij het eerste seizoen op het grote circuit, dus ben daar erg blij mee.

2022 was mijn eerste jaar in het IDM SSP300 met Team Apreco op een Yamaha R3. Het was een echt leerjaar, met een voor mij helaas iets teleurstellende eind uitslag, een 27e plek. Mede door mijn onervarenheid, wat technische problemen, pech en een gebroken hand. Toch ben ik op het eind van het seizoen gegroeid.

Seizoen 2023 ben ik weer van de partij tijdens IDM SSP300, maar nu met Team Molenaar Racing op een Kawasaki Ninja 400. Hoewel een zeer sterk veld is, ga ik mijn uiterste best doen om dit seizoen toch in de punten te rijden. Heb er super veel zin in.

volg mij!

volg mijn team!

Scroll naar top